Tinder i Norge: 10 råd og tips du bare må vite!

tinder norgeHer kommer vi med den ultimate guiden for deg som bruker Tinder i Norge.

Her finner du våre beste Tinder-tips, interessant statistikk og annen verdifull informasjon du må ha for å lykkes med online dating.

Tinder er som et spill der du kan teste markedsverdien din i datingverdenen og få en rekke små “dopaminshots” når du får nye meldinger. Det er ikke uten grunn at mange kaller det for digital heroin…

Neida! Det var en spøk… (eller kanskje ikke – men mer om det senere i artikkelen)

For de fleste så er Tinder en vanlig datingapp som brukes til å finne en date, en one-night-stand eller kanskje til og med sin livs kjærlighet.

Uansett hva du bruker Tinder til, så vil du dra god nytte av våre 10 Tinder-tips. La oss sette i gang.

1. Vi starter med det grunnleggende – hva er Tinder?

La oss starte med litt historie, for det kan være interessant å vite når menneskehetens forfall faktisk begynte:

I 2012 så kom en mobilapp som het Tinder ut på markedet, og deres mål var å koble sammen mennesker som var på utkikk etter en date og som befant seg i samme område (med hjelp av smarttelefonens posisjonstjeneste).

Grunnideen med appen er; om to personer er interesserte i hverandre og indikerer dette med en “like” så kan samtalen begynne.

Nå er det 2019 og Tinder har mer enn 50 millioner brukere verden over. Så hvor mange tror du finnes i Norge? Vi vet ikke nøyaktig, men det er nok MANGE!

2. Hvordan fungerer Tinder? Setup og hurtigguide

For å komme i gang så må du først laste ned Tinder-appen, som er gratis. Appen er tilgjengelig på både App Store (iPhone), og Play Store (Samsung og andre Android-telefoner).

Da er det bare å logge på med enten Facebook-konto eller telefonnummeret ditt. Før i tiden så måtte man registrere seg med Facebook, men dette er ikke tilfelle lenger.

Du trenger bare å oppgi telefonnummeret ditt, og deretter vil du motta en verifiseringskode via SMS som du må skrive inn i Tinder-appen.

Da er det bare å sette i gang å lage profilen din. Du kan justere grunnleggende filtre som hvor langt unna forslagene dine kan være og hvilken alder de skal ha.

Etterpå bør du laste opp minst ett bilde av deg selv og skrive en Tinder-bio (flere tips om dette lenger nede i artikkelen). Så langt er det enkelt, ikke sant?

Men hvordan fungerer Tinder, og hva betyr de ulike symbolene?

Når profilen din er klar så vil appen vise deg bildene og profilene til andre brukere i området ditt. Da skal du:

 • Sveipe til venstre (eller trykke på det røde krysset) om du ikke liker personen og ikke vil se dem igjen
 • Sveipe til høyre (eller trykke på det grønne hjertet) som indikerer at du liker personen og vil starte en samtale
 • Trykke på den blå stjernen som indikerer en “superlike” (mer om det lenger nede i artikkelen)
 • Trykke på høyre side av skjermen for å se flere bilder av brukeren
 • Trykke på sirkelen med en “i” for å se resten av brukerens Tinder-profil

Om begge to har sveipet til høyre på hverandre så vil det dukke opp en rute der det står “du matchet med X!” Da kan dere sende og motta meldinger til hverandre.

3. Tinder på PC

I dag kan du også bruke Tinder på PCen, og dette kan du gjøre på vanlig PC, Mac eller nettbrett. Du kan registrere deg eller logge inn via deres hjemmeside og sette i gang å sveipe – det fungerer omtrent likt som på mobilen.

tinder date

Tinder forblir aktiv i bakgrunnen og gir deg varsler når noe skjer på siden eller appen. Om du også har Tinder på smarttelefonen din så vil dataen og mobilen din synkroniseres, så om du legger til et bilde og tekst i den ene så vil det oppdateres i den andre også.

4. Forskjell for menn og kvinner på Tinder?

Tinder er en helt annerledes lekeplass for menn og kvinner.

Ifølge statistikk så sveiper menn til høyre (liker) 46% av kvinnene de ser på skjermen. Men kvinnene derimot sveiper til høyre på kun 14% av mennene de ser. Så en skikkelig pen kvinne kan nesten være sikker på at mannen allerede har sveipet til høyre på henne.

Så hvilke konklusjoner kan vi gjøre basert på disse tallene? Her er en teori:

For pene og sosialt kompetente mennesker så kommer det alltid til å være enkelt å finne en partner. Slik har det alltid vært, og slik kommer det nok til å bli.

Kvinner med middelmådig utseende vil (ubevisst) øke standardene de har for mennene de matcher med når de oppdager at de ofte matcher med menn som ser bedre ut enn seg selv. De kommer kanskje til å ende opp på date og ha sex med hverandre. Men om mannens verdi på det seksuelle markedet er høyere, vil mannen forlate det han så på som en one-night-stand, mens kvinnen ønsker mer. Om dette scenariet repeteres om og om igjen så kan kvinnen ende opp å bestemme seg for at alle menn er griser. Deretter klipper hun håret kort, farger det rødt og… ja du gjettet riktig – blir en hardbarka feminist.

Ettersom kvinnene med middelmådig utseende nå sikter seg inn på de øverste 5-10% av alfahannene så kommer mennene som blir igjen i den harde Tinder-slagmarken til å krige om å få noe oppmerksomhet i det hele tatt. De mister selvtillit og begynner ofte å drikke urovekkende mye alkohol…

Jeg setter det egentlig veldig på spissen… så ikke ta denne teorien veldig seriøst. Men poenget er at når det gjelder online dating, så er det kvinnene som har makta, og dette gjelder særlig på Tinder.

Her er et interessant eksperiment som viser hvordan Tinder fungerer for en mann og for en kvinne:

5. Tips for gode Tinderbilder:

Siden det går ganske fort for seg på Tinder, så må det første profilbildet ditt virkelig være SPOT ON! Dette gjelder særlig om du er mann, som du sikkert har skjønt etter å ha lest forrige punkt.

Du kan lese noen gode og detaljerte tips for hva slags profilbilder som faktisk fungerer for menn i denne artikkelen (engelsk). Eller bare les vår hurtigguide der vi nevner det beste fra artikkelen:

 • Vis ansiktet klart og tydelig (enten et bilde fra skuldrene eller fra midjen og opp)
 • Ikke bruk solbriller eller noe hodeplagg
 • Ikke bruk gruppebilder
 • Prøv å unngå selfies (ta heller et bilde med stativ og timer om ingen kan ta et bilde for deg)
 • Bilder der du er i aktivitet er bra (mye bedre enn ukreative selfies) – aktivitetsbilder viser at du er en aktiv og interessant person.

Les ogsåTopp 10 datingapper i Norge (2019)

6. En god Tinder-bio er faktisk viktig

Selv om det er bildene som er det viktigste på Tinder så er det også viktig å ha en godt skrevet Tinder-bio slik at du får de som ser litt kritisk på bildene til å sveipe til høyre.

Om du ser bra ut og er på utkikk etter andre som også ser bra ut, så overlever du nok uten noe særlig tekst i Tinder-profilen din.

Men om du er mann, og ikke blant topp 5-10% når det gjelder utseende, så bør du nok legge litt arbeid i Tinder-profilen din. Og for alle som ikke bare er ute etter sex så er det viktig å skrive noe som viser hva slags type person du er.

En god Tinder-bio trenger ikke være særlig dyp eller formell slik som på noen andre datingsider. Det gjelder å vekke følelser hos kvinnen som leser teksten. Så du bør skrive noe som enten er unikt, morsomt eller noe som vekker følelser eller skaper et mysterium som vekker interesse.

Så selv om du er på utkikk etter et seriøst forhold, så bør du holde profilteksten relativt kort, enkel og interessant!

7. Hvordan starte en samtale på Tinder?

Et annet spørsmål som blir googlet mye er “hva er en god åpningsreplikk for Tinder?”.

Her finnes det ikke noe entydig svar. For noen så fungerer en helt vanlig chat perfekt. Men for andre så må du virkelig være i ditt A-game og levere skarpe vitser.

Men den største feilen mange gjør er å bare skrive “Hei” eller “Hva skjer?” – som er særlig ille om du er mann.

Som sagt så er det kvinnene som får mest oppmerksomhet på Tinder, så om du ikke er supermodell så må du vekke følelser hos jenta ved å skrive noe litt mer interessant.

Du kan for eksempel kommentere eller spørre om noe angående hennes Tinder-bio eller bilder. Dette sender et signal om at du faktisk har sett gjennom profilen hennes og ikke bare sender ut massemeldinger som “heeeyyy” til alle på listen din.

8. Betalings- vs gratisversjon av Tinder (superlike og andre funksjoner)

Med gratisversjonen av Tinder så kommer du fort i gang og kan:

 • Se profiler uten begrensning
 • Sveipe til høyre (like) et begrenset antall ganger per dag (vi har ikke funnet ut noe spesifikt antall, om du vet nøyaktig hvor mange det er, kommenter gjerne nedenfor!)
 • Når alle likes er brukt opp så må du vente i 12 timer før du kan like igjen.
 • Du kan gi 1 superlike per dag (det vil gjøre at personen vil se umiddelbart at du har superliket dem, selv om de ikke har sveipet til høyre ennå)

Det finnes 2 ulike betalingsversjoner:

Tinder Plus:

Tinder Plus er det billigste alternativet å starte med, og har funksjoner som:

 • Ubegrenset antall likes per dag
 • 5 superlikes per dag
 • 1 gratis boost per måned (du vil havne først i køen, og får høyere sjanse for å få match)
 • Du kan legge til flere detaljer i profilen din (og du kan justere hva andre kan se)
 • Du kan se brukere fra andre steder og andre land (og kanskje fikse en date før du reiser på en planlagt tur)

tinder dateTinder Gold:

Tinder Gold har alle funksjonene som Tinder Plus har, i tillegg til en god tidsbesparende funksjon:

Du kan se et galleri av alle brukerne som allerede har liket deg. Deretter er det bare å velge og vrake mellom de beste og sveipe til høyre på de.

Prisene for betalingsversjonene av Tinder kan variere fra bruker til bruker, men generelt så koster det omtrent 100 kr i måneden for Tinder Plus eller Gold. Du kan se prisene i appen etter at du har installert den.

9. De gode, og de dårlige sidene av Tinder

La oss snakke litt om de gode og de dårlige sidene med Tinder.

Det finnes mye bra. For eksempel er det veldig brukervennlig. Det simulerer opplevelsen i det virkelige livet når vi går nedover gaten og ser noen vi synes ser interessante ut men ikke helt våger å gå bort til. Men i den digitale verdenen er det enklere.

Her er noen av de gode tingene med Tinder:

 • Å registrere seg er kjapt og enkelt, appen er lett å bruke
 • HELT GRATIS – men med noen begrensninger
 • Massevis av brukere!

Høres bra ut, ikke sant? Men Tinder har også et dårlig rykte.

Her er noen av de dårlige sidene:

For det første så har Tinder blitt en ny hobby for mange, eller et slags mobilspill – og folk tilbringer veldig mye tid der, uten å gå på mange dater. Folk er ute etter “dopaminshots” fra telefonen sin. Og du kjenner deg nok igjen; det føles godt når du får en ny melding, eller når noen liker noe du publiserte på sosiale medier. Eller bedre – når en fremmed er interessert i deg på en romantisk eller seksuell måte.

tinder dating norge
“Fuk yea, it’s a match!”

Det setter i spill de samme kjemikaliene i hjernen som når du gambler, drikker alkohol og bruker andre rusmidler.

Man kan altså bli avhengig av å matche på Tinder, få meldinger og til og med ha one-night-stands. Mange klarer ikke være fornøyd med kun én person, og vil bare ha mer og mer. Man tenker hele tiden, “hmm, kanskje det finnes noe bedre der ute?”

Ifølge en studie for noen år siden så var 42% av Tinderbrukerne allerede i et forhold!

Og en ting til:

En annen studie viste at Tinderbrukere har lavere selvtillit og er mindre fornøyde med utseende sitt sammenlignet med de som ikke bruker Tinder.

Så for mange så er Tinder dessverre bare et overfladisk spill som gir noen doser dopamin og litt ekstra spenning i livet. Om du ønsker noe mer seriøst, så bør du lese videre:

10. Et alternativ til Tinder?

Nå i 2019 så er det mange som forlater Tinder (om de er ute etter et seriøst forhold).

Mange kvinner klarer ikke å finne menn som er ute etter noe annet enn sex. Og de gjennomsnittlige mannfolka får ikke så mange matcher de hadde håpet på. Altfor mange brukere logger seg inn bare en gang i blant for å ha det moro, uten å ha noe plan om å finne en ordentlig date, noe som er frustrerende for de som faktisk ønsker å finne noen å bli kjent med.

Uansett så opplever mange frustrasjon ved bruk av Tinder og mange velger heller å gå over til “vanlige” datingsider.

En datingside som er motstykket til Tinder er Elitesingles.no. Her har mange – særlig utdannede og/eller karrierefokuserte single over 30, funnet en partner.

Match.com er også en god mainstream-side som fungerer svært godt om du er i slutten av 20-årene eller eldre.

Sjekk også ut vår topp-10 liste over de beste datingsidene.

Om du leter etter en datingapp som ligner på Tinder, så er Bumble den som kanskje ligner mest. Den fungerer mer eller mindre på samme måte – du sveiper til venstre og høyre, men på Bumble så er det bare jentene som kan sende den første meldingen. Mange kaller den for “feministversjonen av Tinder”. Den er svært populær i USA, men i Norge så har den ikke så mange brukere ennå.

Sjekk også vår topp-10 liste over de beste datingappene!

Konklusjon

Tinder er utvilsomt en bra app for å finne en date og kanskje til og med ditt livs kjærlighet.

Men om du ikke får de resultatene du ønsker fra Tinder, så bør du huske at de fleste forhold fortsatt blir til ute i den virkelige verden der mennesker treffes på ordentlig. Dette høres kanskje skummelt ut for dere yngre mennesker som har vokst opp med smarttelefon i hånden og tilgang til internett døgnet rundt. Men når det gjelder ordentlige forhold så er det kun når dere treffes på ordentlig at dere vet om det finnes noe kjemi mellom dere. Det handler om mer enn kun utseende, det handler om kroppsspråk og holdning, ansiktsutrykk og energien dere har mellom dere.

Jada, nå har jeg snakket nok. Og du visste nok dette fra før. Men nå kan du få ordet:

Har du noen erfaringer med Tinder? Eller har du noen gode Tinder-tips å dele med oss? Vis mot og bli den første som kommenterer nedenfor:

1 kommentar

 1. VELDIG BRA.
  Men jeg er akkurat gått inn, og skjønner ikke hvordan man skal få skrevet til damen på billdet man liker. Hva gjør man?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here