Klar for første date? 7 tips for å lykkes med daten!

første date tipsGratulerer! Så første date er bekreftet?

Da lurer du kanskje på hvordan du skal lykkes med den første daten?

Om du virkelig er interessert i personen eller bare har lyst å være godt forberedt, så bør du lese videre.

Datingmester har 7 essensielle første date tips:

1. Hva kan man gjøre på første date?

Om du ikke har en god og spontan ide for aktiviteter på første date, så er ofte det enkleste å bare ta seg en kaffe eller en drink.

Om dere møttes på nettet så er det lurt å treffes på en offentlig plass slik at dere begge kan føle dere trygge ved første møte. Da kan dere sitte en stund og snakke, og om det ikke går så bra så er det bare å takke for seg og si hade.

Om du ikke føler deg komfortabel med å sitte sammen med et fremmed menneske på cafe, så kan dere for eksempel stikke på en slags event eller gjøre en annen aktivitet, som for eksempel bowling. Om det er sommer og sol så er det perfekt å ta seg en rusletur sammen i byen og stoppe for å ta et glass. Husk at dere ikke bør stikke på kino på første date ettersom dere bare kommer til å sitte stille sammen i to timer, da er det veldig vanskelig å bli kjent med hverandre. Til og med en middag kan være litt utfordrende, for da ender man ofte med å snakke med munnen full av mat, noe som er lite sjarmerende. Så en drink eller kaffe er ofte best!

2. Viktig! Klær og hygiene

Dette bør være sunn fornuft, men for sikkerhetsskyld så nevner vi det allikevel; bruk fine klær, som er rene og ikke fulle av hull.

Ta en dusj før daten og ikke sett opp daten rett etter en hard og lang dag på jobben. Prøv å ikke bruk så alt for mye parfyme heller, og sørg for at du har god ånde. Om du hadde hvitløksbrød til lunsj, så bør du kanskje ta en tyggegummi før daten.

Husk at førsteinntrykket er veldig viktig! Om du dukker opp skitten og med dårlig ånde på første date, så er det ofte game over før det i det hele tatt begynte.

3. Gode samtaleemner på første date

Det er mange som søker på Google eller gode samtaleemner for første date.

Om du er utadvendt så har du kanskje ikke noe problem med dette, men om begge to er litt innesluttet og redde for klein stillhet så har vi noen råd:

Prøv å stille åpne spørsmål som ikke kan besvarer med bare ja eller nei. Et eksempel: “Hvorfor valgte du den skolen? Hvorfor flyttet du utenlands? Hva var favorittlandet ditt, og hvorfor?” Hør på svaret de gir og still flere spørsmål basert på svaret du får.

Det er best å unngå negative emner. Ikke klag over eks-kjæresten eller sjefen din, eller på moren din… Prøv å holde daten så positiv som mulig.

Du bør ikke gå så altfor dypt inn i visse samtaleemnene heller. Ikke snakk om forhold, giftemål eller barn for eksempel. Bare prøv å bli kjent med daten på et generelt nivå.

4. Hvordan skal man oppføre seg på første date?

Hvordan en person oppfører seg mot andre mennesker, for eksempel mot servitøren på restauranten, sier mye om oss. Du bør alltid behandle andre med respekt, og særlig på første date.

Når du er på første date, så bør du unngå å havne i monolog (om du er ekstremt utadvendt). Om du legger merke til at du har snakket alt for mye om deg selv, prøv å snu om samtalen og vend oppmerksomheten til daten din spør de om noe.

Glem heller ikke god smartphone-etikette! Om du legger mobilen på bordet så kan daten din oppfatte det som at du ikke gir din fulle oppmerksomhet til daten. Så om du kanskje vil skille deg ut fra mange mennesker i dag, så bør du la telefonen ligge i lomma eller vesken.

5. Hvordan gjør man det første kysset?

Så daten gikk bra, og du liker denne personen? Kanskje det er på tide å kysse?

Dere forlater cafeen eller baren og går mot bussholdeplassen, så tenker du at du vil gi en sterk og virkningsfull avslutning. Når det er på tide å skille vei så bør du ta det langsomt. Plasser deg selv omtrent rett foran den andre personen og de den rett i øynene og si at du har hatt det fint på daten. Om daten din ikke tar et skritt tilbake eller vender føttene sine i en annen retning så kan det være tegn på at du kan prøve deg på det første kysset. Slutt å snakk, se dem i øynene og la instinktet ta over.

6. Skal man ha sex på første date eller ikke?

Om du virkelig er interessert i personen og håper at dere blir bedre kjent på et dypere nivå, så er det ofte best å hoppe over sex på første date. Et kyss er nok, om dere kom så langt.

Ifølge en studie gjort av YouGov i Storbritannia så var 28% av menn og bare 7% av kvinnene klare til å ha sex etter første date. Så om du er mann så er det statistisk sett smartest å ta det med ro på første date om du ikke bare er ute etter et one night stand.

7. Kontakt etter første daten?

Om du ikke er særlig interessert etter første date, så er det bare å glemme det. Om den andre personen skriver til deg kan du enten “forsvinne” og ikke svare. Eller så tar du den mer høflige veien og skriver en melding der du forklarer at du ikke er interessert. Vi anbefaler det siste, for da viser du respekt til personen du datet.

Men om du har lyst å stikke på en ny date, hvordan skal man gå videre med meldinger og samtaler etter første date?

Om du er mann så kan du sende melding for å sjekke om hun kom seg trygt hjem og samtidig si at du hadde det moro på daten. Ikke si noe om en ny date, bare la det være en nøytral melding.

Når du får svar så kan du sikkert føle om de ville vært interessert i en ny date eller ikke, men ikke gjør noe press for å organisere en ny date med en gang.

Om den første daten ikke gikk så bra så er det på tide å stikke på jakt igjen. Og siden du fortsatt sitter der, sjekk ut denne artikkelen for å øke sjansene for å finne din neste date kjapt:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here