Hvordan skriver man en god tekst om seg selv? 10 tips for din datingprofil!

datingprofilSå du har endelig registrert deg på en datingside. Men nå kommer den vanskelige delen: å skrive en god presentasjon om deg selv for å lande din første date.

Som du sikkert vet så er det ingen som er særlig interessert i å svare en person som har en helt tom datingprofil, så derfor må man sette litt arbeid i det. Men bare slapp av, med hjelp av Datingmester er saken biff:

Her kommer 10 viktige tips for å skape en god datingprofil med den riktige teksten og bildene:

Men før vi setter i gang… driver du å lager Tinder-profil? I såfall bør du lese vår Tinder-guide for gode tips!)

1. Vær positiv i profilteksten din

Det viktigste av alt er å gi inntrykk av å være et generelt positivt menneske. Selv om du er i desperat behov for en partner, eller om du hater eksen din og har hatt negative datingopplevelser tidligere, så bør du unngå dette i datingprofilen din…

Prøv å forklare alle saker i et såpass positivt lys som mulig, uten at det høres falskt ut. Ikke lag en liste over ting du ikke liker. Lag heller en liste over ting du liker, dette er mye smartere!

2. Vis at du allerede har ditt eget liv

Når man skriver en god tekst til datingprofilen sin så er det bra å vise at man allerede har et liv for seg selv, og ikke er i desperat behov for at en ny partner skal komme til utsetning for å “redde en”. Det beste er om du allerede er en lykkelig person som bare vil treffe noen som vil gjøre livet enda litt bedre.

Så om du har interesse for noe eller har en lidenskap – enten det er en hobby eller annen aktivitet – så er det verdt å nevne i profilen din.

Om de siste månedene av livet ditt har handlet om å spille Playstation i underbuksa så bør du kanskje ikke skrive om det. Men om du ikke har stått på ski på et par år, men egentlig liker det ganske godt, så kan du godt skrive at du liker å gå på ski. Det viktigste er at man ikke lyver, men fortsatt setter seg selv i et positivt lys!

3. Vær ærlig i datingprofilen din

Ja, det er greit å unngå å nevne noen saker i begynnelsen, men det finnes noen ting du absolutt ikke bør være uærlig om:

Hvor høy du er, hvor mye du veier, om du har barn eller ikke. Hvis du dukker opp på daten og er 20 cm lavere enn det du sa og 30 kg tyngre enn det ditt 5 år gamle profilbilde indikerte, så bør du ikke være overrasket om den første daten din går rett i dass.

4. Ikke bare si at du har god sans for humor, vis det!

Om du nevner at du har en “god sans for humor” så sier ikke dette så mye. Det er mye bedre å heller skrive noe morsomt i presentasjonen din. Ellers kan du skrive at du liker stand-up-komedie eller lage en liste over dine favorittkomikere eller TV-program. Da blir det lettere for leseren å relatere til humoren din og se om dere deler samme smak og interesser.

5. Vær spesifikk i datingprofilen din

Dette hører litt med det forrige tipset:

Du skaper mye mer interesse hos leseren om du er mer spesifikk i profilteksten din. Det vi mener er at du ikke bare bør skrive “jeg liker å le”, men heller nevne hva som får deg til å le hardest.

Det samme om du liker å reise, nevn hvor du har vært, og hvor dine drømme-reisemål er, og hva du helst liker å gjøre når du er ute og reiser.

Å være spesifikk er alltid mer interessant og viser mye mer selvtillit enn om du er veldig vag i profilen din.

6. Unngå dårlig, grammatik.

Du trenger ikke være språkviter eller norsklærer, men vit dette:

For mange mennesker er det et turn-off om du ikke kan skrive ordentlige setninger i datingprofilen din. Teksten trenger ikke være noe litterært mesterverk, men du bør forsøke å skrive klare setninger med punktum, komma og store bokstaver på de rette stedene!

7. Ikke avslør alt i datingprofilen din

Datingprofilen din skal fungere som en trailer til en film. Den skal være kort og underholdende slik at man ønsker å se og finne ut mer. Alle forhold mellom mennesker er basert på kjemi, og den kan man jo ikke kjenne på før man har møtt. Så ikke del alt om deg selv online – spar noe til første date og eventuelt kommende dater.

8. Skriv en morsom presentasjon av deg selv + litt om hva du er på utkikk etter

En god datingprofil bør inkludere informasjon om deg selv og om hva du er på utkikk etter. Det er bra om du vet hva du vil ha, ikke bare for din egen del, men det er også attraktivt å være en person som vet hva de vil. Da er det også lettere for en leser å bli engasjert av profilen din, og kanskje de til og med tenker “det er jo meg han beskriver!”.

9. Bruk interessante aktivitetsbilder

Om du har et bra bilde der du driver med noe du liker, enten du er ute og reiser eller driver med en hobby så bør du ha med dette i datingprofilen din. Det er slike bilder som fungerer best på datingsider!

presentasjon om meg selv dating

“Selfies” er trolig den vanligste typen bilder i sosiale medier i dag, men du bør unngå fristelsen, for disse fungerer svært dårlig når det gjelder nettdating. Og det værste av alt er selfies foran speilet på dass, så om du absolutt skal bruke selfie så gjør det i det minste på et interessant sted!

10. Bør man smile eller ikke på profilbildet?

Det finnes en interessant studie om profilbilder som diskuterer om hva slags smil som fungerer best.

Resultatet indikerer at for kvinnene så er det best å smile eller le slik at tennene vises (med blikket bort fra kameraet, som når noen tar et spontant bilde av deg). Og for menn så er det best å smile med munnen lukket og ha blikket rett inn i kameralinsen.

Generelt så er det alltid bedre å smile enn å ikke smile!

Konklusjon

Der har du noen viktige tips for en god datingprofil.

Den beste måten å finne ut om man har skrevet en god tekst til datingprofil er ved å prøve seg frem. Du kan stikke på flere datingsider og sjekke rundt på profiler og se hvilke du selv hadde vært fristet til å kontakte, de har mest sannsynlig gjort noe riktig med profilen sin. Når du har sett gjennom mange ulike profiler så kan du lage en liste over ting som gjør deres datingprofiler bra, og deretter ta i bruk dette på din egen profil!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here