Dating over 50: vi har 7 datingtips for single over 50!

dating over 50Her kommer Datingmester sine tips for dating for de som er 50+.

Det finnes flere single på 50+ der ute enn noen gang før. Og denne gruppen er blant den raskest voksende aldersgruppen på online datingsider.

Men hvilke sider bør man bruke og hvordan lykkes man med dating når man er over 50?

Her er våre 7 datingtips for deg, enten du er en singel kvinne eller mann på over 50:

1. Beste datingsider for de over 50? Her er topp 3:

Vanligvis så brukes datingsider av alle slags aldersgrupper, men det er visse datingsider som har litt flere single i voksen alder enn andre. Selv Tinder og andre datingapper har noen eldre single, men det er noen sider som er særlig populære blant single over 50:

50plusmatch.no: en datingside KUN for de over 50. Det er et flott sted å treffe nye mennesker eller finne en romantisk partner.

Elitesingles.no: egner seg særlig for de som er single over 50 og har utdanning eller er karriereorientert!

Match.com: denne siden er for single av alle aldre over 18. Men de har massevis av single over 50.

Alle disse sidene er gratis å prøve, så bare velg en (eller alle 3) og finn ut hvem du liker best.

2. Husk at nettdating følger lignende regler som ekte dating:

Denne er særlig for mannfolka som er 50+ der ute:

Husk at når du chatter på nett så snakker du med ekte mennesker. Så det er viktig at du ikke sier ting du ikke ville ha sagt om kvinnen stod rett foran deg. Spar på de seksuelle kommentarene til senere og du vil ha mye større sjanse for at hun vil gå til sengs med deg. Vi hører alt for mange historier om menn som blir litt for gira alt for fort når de snakker med kvinner på nett.

3. Datingprofil og bilde for single over 50:

Jo mer du gir jo mer får du, sies det.

Så du bør være klar til å legge til et profilbilde og fortelle litt om deg selv i dine egne ord. Om du har en helt tom profil, eller er veldig uklar så vil du ikke få veldig mye respons fra andre mennesker. Og det er viktig at du husker å holde en positiv tone.

Om du trenger litt hjelp, sjekk våre 10 tips for en god datingprofil.

Og her er et tips for mannfolka der ute: ikke velg dumme selfies foran badspeilet (dette ser vi alt for ofte). Prøv heller å finne noen gode bilder fra der du er i aktivitet. Kvinner liker menn som er aktive. Om du har et bilde der du driver med en utendørsaktivitet eller hobby, bruk det!

Og kvinner: ikke bruk et bilde som ble tatt for 10 år siden da du var 15 kg lettere. Du får kanskje litt mer oppmerksomhet, men mannen vil fort føle seg lurt når han ser deg på første date. Datingmester har ingenting imot overvektige mennesker, men lyving og falsk reklame er ikke OK!

Vær ærlig med deg selv og andre og legg ut realistiske og oppdaterte profilbilder.

4. Fokuser på nåtiden og ikke sitt fast i fortiden

Selv om de fleste single over 50 kanskje allerede har vært gjennom et eller to ekteskap, så bør man prøve å unngå å snakke for mye om eks-koner/ektemenn eller om eventuelle dårlige erfaringer.

Naturligvis så er det vanlig å snakke om fortiden, men på første date så er det best å ikke snakke negativt om ekspartneren sin. Si heller at forholdet/ekteskapet ikke fungerte så godt – ikke gå inn i detaljene. Om du snakker stygt om andre mennesker bak deres rygg, så er det stor sannsynlighet for at du vil snakke stygt om personen som sitter foran deg med en annen person.

Og som er generell tommelregel:

Det er bedre å fokusere på nåtiden og fremtiden, enn å sitte fast i fortiden. Vi har snakket om lignende i vår artikkel om seniordating.

5. Vær tålmodig når du dater online

Nettdating kan være en treg prosess. Du kan treffe din livs kjærlighet innen den neste timen, eller om 1 år. Hvem vet.

Så om du ikke treffer på interessante mennesker med en gang, så må du ikke gi opp.

Husk at det finnes hundrevis, om ikke tusenvis av nye single over 50 som registrerer seg på disse datingsidene og appene hver dag. Det er lurt å bli med på flere sider og være aktiv en stund.

6. Sikkerhet på nett når man dater over 50

Dette tipset er særlig relevant når det gjelder 50+ dating.

Det finnes mange historier om svindlere som forfører eldre personer og deretter lurer dem for massevis av penger. Så du bør aldri tro på mennesker som forteller deg triste historier og deretter spør om du kan sende penger. Vanligvis så er det en engelsktalende person som bor i en annen by eller land enn det du bor i.

For å unngå slike ting så anbefaler vi at du unngår å bli forelsket gjennom dataskjermen, men heller kjapt prøver å stikke på en ekte date på et offentlig sted, slik som en cafe. Når alt kommer til alt så handler forhold mellom mennesker om den fysiske kjemien dere har. Du bør IKKE stole på “kjemien” du føler til noen når forholdet deres kun er tekstbasert over internett.

7. 50+ dating bør være morsomt (og ikke en kur mot ensomhet)

Nå har du endelig tillatelse til å være ung og spontan igjen. Dating bør handle om å ha det morsomt, og ikke om å finne en partner du kan klage om alle livets skuffelser til.

Når vi ser på statistikken så ser vi at antall mennesker som bor alene vokser i Norge. Familieenheten er ikke like sterk som før. Sosiale medier som Facebook har faktisk gjort at folk blir mindre sosiale. Så i dag så har vi massevis av mennesker, særlig single over 50, som registrerer seg på disse datingsidene på utkikk etter en kur mot ensomheten sin.

Men for å motta kjærlighet, så må man klare å gi kjærlighet. Ingen ser etter en pasient å ta seg av.

Vær positiv, fokuser på nåtiden og ha det moro mens du stikker på date! Hvorfor ikke foreslå en aktiv date; kanskje en gåtur i deres egen by, noen runder med tennis eller en tur til dyreparken eller et museum?

Konklusjon

Så vi vet at det finnes massevis av single over 50 der ute. Og den enkleste måten å finne de på er på nettet.

Akkurat nå så har vi i Datingmester en favorittside for å finne smarte og vennlige single menn og kvinner over 50, og det er Elitesingles.no – prøv den gratis da vel.

Men du bør også ikke glemme “den virkelige verden”. Du kan treffe nye mennesker for eksempel på språkkurs på Folkeuniversitetet eller på et lokalt speed dating-arrangement i Oslo. Eller til og med mens du handler på supermarkedet. Bare hold et åpent sinn og før du vet ordet av det så støter du plutselig på din neste livs kjærlighet!

Hva mener du om dating over 50? Er det morsomt og lett, eller er det vanskeligere enn det var i dine yngre dager? Skriv en kommentar nedenfor!

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here