Topp 10 beste datingapper i Norge (2020)

beste dating appHva er den beste datingappen i Norge i 2020?

Det kommer du snart til å finne ut for her kommer vår liste over de 10 beste datingappene du kan bruke for å finne partneren din i Norge.

Men først må det påpekes at det har skjedd en utrolig endring i hvordan den generelle befolkningen ser på online dating.

Det er bare noen få år siden Tinder kom på markedet og gjorde online dating til noe som er kult og akseptabelt.

Før i tiden så var online dating kun noe for “tapere” og var noe mange skammet seg over. Men nå derimot er den nye normen å lete etter partneren sin online (uansett om man er ute etter et seriøst forhold eller bare en one-night-stand).

I dag, i 2020 – så finnes det massevis av populære datingapper, og det er ikke bare Tinder som er kult lenger.

Her er våre topp 10 datingapper:

1. Tinder – Norges mest populære sjekkeapp

dating apper

På samme måte som “å google” er det mest brukte verbet for å søke opp noe på nettet, så er “å tindre” på vei til å bli verbet for å bruke datingapper.

Om du nylig har blitt singel og ikke vet hva Tinder er for noe så skal vi gi en kort gjennomgang nå.

Tinder er en datingapp der du registrerer deg med mobilnummeret ditt. Det er slik det fungerer i skrivende stund (tidlig i 2020). For litt tid tilbake så måtte man ha en Facebook-konto for å registrere seg på Tinder, men nå behøver man kun registrere med et mobilnummer og de sender deg en bekreftelseskode via SMS.

I appen så får man opp bilder av det motsatte kjønn (eller samme kjønn om man velger det) og man kan enten sveipe til venstre eller høyre – venstre betyr “nei” og høyre “ja”. Om to brukere sveiper til høyre på hverandre så får de match og de kan begynne å chatte.

Les også våre 10 Tinder-tips + ting du må vite (seriøst, sjekk ut dette om du vil lykkes i datingverdenen!)

Men om Tinder virker for overfladisk for din smak (for mange folk har det blitt til en lek og mange tar det ikke like seriøst) – fortsett å les:

2. Elitesingles – beste datingapp i Norge for single over 30

dating apper elitesingles

Er du over 30, godt utdannet og på utkikk etter et seriøst forhold?

Da er Elitesingles.no et bra valg for deg. Det er en av norges største datingsider og egner seg særlig godt for de som er over 30 år og som har fokus på karrieren sin. Den egner seg til og med for de over 50 som leter etter seriøse forhold.

Når du registrerer deg på Elitesingles.no så må du først fylle ut en personlighetstest og deretter får du se dine matcher.

Personlighetstesten er ganske lang, men veldig interessant. Du kan lære mye nyttig bare ved å fylle ut testen. For eksempel kan det sette bedre lys på det du egentlig er på utkikk etter i en potensiell partner, hvordan et godt forhold ser ut for deg og mye mer. Så døm ikke boken etter omslaget, Elitesingles har kanskje et provoserende navn, men tjenesten deres er svært bra.

Registrer deg gratis på EliteSingles.no

3. Bumble – en app som på mange måter ligner på Tinder

beste datingapper norge

Men Bumble skiller seg ut i at det er en datingapp der det er kvinnene som tar det første steget. Om du er kvinne og lei av å motta massevis av meldinger fra menn så er Bumble perfekt for deg. Her er det du som har kontrollen. Om man søker brukere av samme kjønn så kan begge to ta det første steget.

Bumble er ikke bare for de som leter etter en romantisk partner, men brukes også for å finne nye vennskap.

Slik fungerer det:

Om en kvinne viser interesse for en mann så har mannen 24 timer på å svare – om han ikke gjør det innen tiden er omme så avbrytes kontakten.

Disse tidsgrensene er bra fordi da oppmuntres det til å kommunisere og være engasjerte i appen.

Det er mange som mener at Bumble passer perfekt for kjekke menn, men ikke så bra for de som kanskje ikke har et godt utseende som sin sterkeste side. Om du leter etter en sjekkeapp der personligheten spiller en viktig rolle (og der det ærlig talt er enklere å skaffe en date), sjekk ut den tidligere nevnte Elitesingles.no.

4. Victoria Milan – beste datingapp for å finne sex

date app norge

VictoriaMilan.no er en kombinasjon av datingapp og nettside. I begynnelsen var det en datingside for de som ønsket å være utro.

Noen ganger blir VictoriaMilan brukt som en datingplattform både single eller folk som allerede er i forhold, og til og med par kan lete etter midlertidige forhold. Den er mer diskret enn Tinder. Om du vil være utro mot partneren din og du lager en Tinder-profil så kommer garantert en venn, kollega eller en venn av en venn til å kjenne deg igjen der. Men på VictoriaMilan kan du selv bestemme hvem som kan se profilbildet ditt.

Registrer deg gratis på VictoriaMilan.no

5. Happn – en interessant app

datingapper norge

Happn er en interessant datingapp som kombinerer verden offline og online.

Den finner ut om du har vært i nærheten av en annen Happn-bruker i løpet av dagen. Men den er dessverre ikke veldig populær, som gjør at den fungerer dårlig i mindre byer – men om du er singel i Oslo så kan det være verdt et forsøk.

Happn-appen fungerer slik:

På skjermen så ser du andre Happn-brukere du har vært i nærheten av og du kan gi dem en like om du er interessert. Den du liker vil ikke bli informert om din like før personen liker deg tilbake – og det er da samtalen begynner.

Alle har vel vært i en situasjon der de ser en søt gutt eller jente på byen, men ikke har turt å sette i gang samtalen. Happn gir deg muligheten til å samle mot og starte samtalen.

6. Grindr – faren av alle datingapper (for du som er homofil)

beste datingapp norge

Tidligere nevnte vi at Tinder startet den moderne æraens mobildatingfenomen.

Men visste du at Grindr, datingappen for homofile, ble lansert allerede i 2009? Det var hele tre år før Tinder ble lansert.

Så det vil si at Grindr faktisk er faren til alle datingappene. Men Grindr er for homofile menn og er særlig for de som søker sexpartnere. Om du er ute etter et mer seriøst forhold, er det nok en bedre ide å holde seg til de vanlige datingappene.

7. Once – en datingapp som er motparten til Tinder

datingapp once

Vanligvis blar vi gjennom informasjonen på mobilskjermen så kjapt at vi knapt har tid til å få med oss hva som står, ikke sant?

Once er en datingapp som tvinger deg til å senke hastigheten litt. Den fokuserer på kvalitet over kvantitet, og fungerer slik:

Du får ett partnerforslag hver dagen. Dette forslaget er basert på profilen din og systemet finner en match som skal passe godt til deg. Da har du 24 timer å se på matchens profil og til å bestemme om du liker eller ikke – hvis dere begge liker hverandre kan dere sette i gang samtalen!

8. OkCupid – gratis datingapp (uten Facebook login)

dating apper

OkCupid er ung, kul og internasjonal. Til og med nordmenn der skriver profiltekstene sine på engelsk. Og man kan enkelt bla gjennom og se single fra andre land.

Systemet stiller en rekke spørsmål og deretter vises det i prosent hvor godt du matcher med andre brukere på plattformen.

Appen er gratis men om man vil oppgradere visse funksjoner så må man betale litt penger. Om man skal stole på anmeldelsene på App Store så er OkCupid kanskje den beste datingappen som finnes. Teknisk sett er det en svært bra og brukervennlig app. Og for noen så er det en viktig fordel at man ikke trenger noen Facebook-konto for å logge inn på datingappen. OkCupid fungerer helt uten Facebook, og du kan registrere deg kun med e-postadressen din.

9. Match.com – en populer side og datingapp for single over 30

beste sjekke app match

Match er en internasjonal datingplattform som har eksistert i datingindustrien siden 90-tallet. Den startet som datingside, men nå finnes det også en Match-app.

Det er ikke noe spesielt å nevne om systemet i Match. Dette er bare en stor datingside som har vært svært populær i Norge i over 10 år. Men man kan treffe single fra andre land der også! Du kan registrere deg gratis, men om du vil chatte med andre så må du betale litt penger.

Registrer deg gratis på Match!

10. Sukker – en veteran men en av de beste datingappene i Norge

dating app norge

Sukker har eksistert på det norske datingmarkedet i mange år.

De startet for mer enn 10 år siden med en datingside og har i dag en datingapp som er tilgjengelig for både Android og Apple-telefoner.

Det er en rimelig god datingapp om du er ute etter et forhold. Her handler det om å matche de som passer til hverandre, på samme måte som Elitesingles og Match. Når du fyller inn profilen din så vil systemet finne ut hvilken personlighet du har, og du vil bli foreslått noen potensielle partnere.


5 kjappe tips for å lykkes med datingapper i 2019!

Så hvordan får du mest ut av disse appene og fra online dating generelt? Her er 5 kjappe tips om hvordan du får en god start:

#1: Ta gode bilder (særlig gutter!)

Beslutningen om å sveipe til høyre eller venstre blir ofte gjort i løpet av mindre enn et sekund. Hvis det første bildet ditt ikke gir et godt inntrykk, vil du nok sjelden bli sveipet i riktig retning.

Så om du virkelig vil fange oppmerksomheten så må du ha et BRA bilde. Dette er særlig viktig for guttene der ute. Unngå selfies foran badspeilet, eller selfies i det heletatt. Om du har et bra bilde der du driver med en interessant aktivitet utendørs så bruk det. Og velg et bilde der man kan se både overkropp og ansikt.

#2: Skriv noe interessant på profilen din

Om du kun er ute etter sex og du ser bra ut så kan du komme deg unna med en tom profil.

Men om du derimot er ute etter noe mer seriøst og noe som kan bli til et forhold etterhvert, så må du legge litt mer tid inn i profilen din.

Men hva skal man skrive?

Blant annet kan du skrive om ting du interesserer deg for, eller beskrive personen du leter etter. Her kan det fungere å bruke en morsom tone, for du vil jo vekke følelser hos leseren! Dette er også noe som særlig gjelder for gutter: om du klarer å formidle humor på profilen din (om det kommer naturlig), så er det bra!

#3: Mestre den første meldingen

Du har sikkert opplevd å sende melding til noen etter dere matchet men ikke fått noe svar tilbake? Eller kanskje du har fått en melding men ikke følt for å svare tilbake?

For å unngå dette må du mestre den første meldingen.

Vanligvis er det en god ide å nevne noe som den andre har skrevet på profilen sin eller noe du legger merke til på profilbildet deres. Det kan være et ærlig kompliment eller et spørsmål om noe du ser på profilen for å sette i gang samtalen.

Å bare skrive “hei” eller “skjer?” blir veldig upersonlig, og ikke minst kjedelig og uengasjerende. Om du ikke får noen respons med enkle måter å starte samtaler på, så må du begynne å tenke mer kreativt og interessant. Særlig (pene) damer forventer noe litt morsomt eller “utover det vanlige” fra en mann. Det føles kanskje litt overfladisk å spille en rolle, men sånn er verden i dag!

#4: Foreslå en date relativt kjapt – for å spare tid og frustrasjon

Mange har frustrerende opplevelser innen online dating – særlig på Tinder. Det er enkelt å bare slutte å svare på meldinger om man kjeder seg, eller om noen “bedre” dukker opp og man glemmer den gamle chatpartneren.

For å spare tid så kan du for eksempel skrive på profilen din at du foretrekker å gå på date istedenfor å chatte i evigheter. Du kan tross alt ikke bli helt kjent med noen kun gjennom chat. Ikke bruk evigheter på å tenke gjennom den beste måten å invitere på date, du kan foreslå noe så enkelt som å treffes ute for en kopp kaffe.

#5: Skjønn når det er på tide å slutte (om du vil ha et forhold eller starte en familie)

Ifølge en studie så er Tinder-brukere mer ulykkelige enn de som ikke bruker Tinder.

Særlig menn som bruker Tinder har lavere selvtillit sammenlignet med de som ikke bruker Tinder.

Og når det gjelder kvinner så virker det som at Tinder gjør at de føler seg mindre fornøyd med kroppene sine.

Generelt virker det som at Tinder gjør oss mindre lykkelige, for begge kjønn.

Slike apper kan også gjøre at vi hele tiden leter etter noe bedre og bedre (særlig for menn som generelt blir lettere spillavhengige). Om du får en liten “gevinst”, så må du få en større gevinst neste gang. Å ha sex med mange kvinner kan føre til problemer om du fortsetter å bruke Tinder.

For kvinner så finnes det et enormt utvalg. Ifølge en studie så blir 46% av alle kvinners profiler sveipet til høyre (at de blir likt) fra menn, mens kun 14% av menns profiler blir sveipet til høyre av kvinner.

Poenget er:

Det kan kreve litt å vite når man skal slutte og kvitte seg med appen for å isteden fokusere på å bygge et forhold til én person. Som med alt annet som kun gir glede på kort sikt (gambling, alkohol, one-night-stands), så kommer du ikke til å bli mer lykkelig etter enda et nytt “fiks”. Du kommer bare til å ønske mer og mer.

Dette er en av grunnene til at sider som Elitesingles stadig blir mer populære i dag – folk ønsker det motsatte av det overfladiske de opplever med apper som Tinder.

#6: Husk: de fleste treffes fortsatt “offline”:

Ikke ta online dating-verden så alt på alvor. Om du ikke får noen match på Tinder, så bør du ikke tenke på dette som din “verdi” på datingmarkedet.

Du bør også prøve å være aktiv “offline”. Ifølge studier så treffes de fleste par fortsatt ute i det virkelige liv. Om du trenger noen tips for hvordan å lykkes med dating offline så kan du for eksempel lese denne artikkelen: 7 tips for å treffe single (kommer snart!).

Så hvilke dating-apper er best?

Det er ikke lett å si, for det avhenger mye av hvem du er og hva du er på utkikk etter.

Om du laster ned Tinder så vil du finne et helt hav av single mennesker. Men mange synes dog at Tinder føles litt overfladisk, og for mange så er det bare et tidsfordriv eller en lek for å øke selvfølelsen sin.

Det er definitivt verdt å prøve noen av de andre appene der det er bedre lagt opp til å bli godt kjent med personen du chatter med. Når du bor i et lite land som Norge så er det kanskje lurt å prøve de største sidene (som Elitesingles.no), siden det ikke finnes like mange brukere på de andre sidene.

Har du noe erfaring med datingapper? Legg igjen en kommentar nedenfor!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here